sâmbătă, 22 ianuarie 2011

UN FILM PENTRU SFARSITUL DE SAPTAMANA

zâmbet de Monalisa


Cu siguranţă Julia Roberts te-a cucerit prin multe filme, dar rolul din Monalisa smile îi vine ca o mănuşă. Filmul te introduce în lumea unei şcoli în care lecţiile predate de profesoara de istoria artei Katherine Watson devin lecţii de viaţă.

Acţiunea filmului are loc în perioada anilor ‘50 când schimbarea mentalităţii în privinţa rolului femeii în societate era abia la început. Filmul te învaţă că e perfect normal să gândeşti diferit de ceilalţi, să nu te supui prejudecăţilor, să ai curajul să-ţi spui părerea, precum şi faptul că nu e înţelept să le impui altora punctul tău de vedere, chiar dacă îi vezi că greşesc.
Orice om învaţă cel mai bine din propriile greşeli, iar dacă crezi că tot efortul tău de a-i ajuta pe ceilalţi să se schimbe a fost inutil, aminteşte-ţi că rezultatele apar de unde acolo unde te aşteptai mai puţin.
În film descoperi cum dintr-o întâlnire profesor-elevi ambele părţi au avut la fel de multe de învăţat, astfel încât nu putea să se termine decât cu un zâmbet de Monalisa.
Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu