duminică, 2 ianuarie 2011

Sub semnul Iepurelui: Cum arată anul “românesc” 2011 în calendarul chinezesc?


Abia ce am făcut primi paşi în 2011 şi numeroase etichete au fost atribuite acestui an. Încă nu ne-am revenit după noaptea albă a Revelionului şi peste tot răsună previziuni despre "ce ne aşteaptă în 2011" sau "cum va fi 2011". Părerile sunt împărţite în rândul experţilor internaţionali, însă există o coerenţă interesantă între principalele două calendare utilizate la nivel mondial: cel european/gregorian şi cel chinezesc.
Adepţi ai orânduirii europene de numeroase secole, mulţi români sunt deseori tentaţi să-şi îndrepte atenţia asupra succesiunii temporale din calendarul chinezesc. În timp ce asemănările dintre stilul occidental şi cel est-asiatic îndeamnă la recunoaşterea autenticităţii ambelor calendare, deosebirile şi tot ceea ce scapă cunoaşterii trezesc interesul oamenilor, indiferent de religie, cultură sau origini.
Potrivit organizării chinezeşti a timpului, 2011 se va scurge sub semnul Iepurelui de Metal. Dar ce presupune aceasta?
Mariana Cojocaru, astrolog şi psiholog, a descris pentru "adevarul.ro" trecerea de la Anul Tigrului, care a fost 2010, la Anul Iepurelui de Metal sau Anul Pisicii. "Anul Nou chinezesc începe odată cu Luna Nouă, ce va fi în 2011 pe data de 3 februarie. 2010 în care Tigrul a fost la putere a fost anul oamenilor cu spirit de feline, buni vânători, spectaculoşi, geniali, foarte inventivi şi adaptabili."
"Bolovanul numit criză", urnit în Anul Tigrului
Expertul în astrologie a explicat, în continuare, cum a marcat semnul tigrului anul abia încheiat: "Astfel de oameni au putut urni din loc bolovanul numit criză şi tot ei sunt cei care au deschis noi uşi spre un viitor progres. Poate nu se simte, însă, la nivel de mase şi de popoare acest lucru, dar uitaţi-vă cum afară lucrurile încep încet-încet să funcţioneze".
Referitor la ţara noastră, Mariana Cojocaru a precizat că România nu a fost privată de beneficiile oferite de însuşirile tigrului, dar acestea se vor resimţi în viitor. "În ţara noastră, tigrii zodiacali nu au dormit, doar că efectele muncii şi isteţimii lor le vom simţi pe grafice abia spre toamnă, iar la nivel de populaţie prin 2013."
Tensiune la nivel mondial: "Se ascut săbiile" în 2011
Comparativ cu 2010 cel tumultuous, "astrologii chinezi spun că Anul Iepurelui este, în general, unul de expectativă, vigilenţă, temeri, protecţie". Specialistul a atras, însă, atenţia, că "amprenta de metal" va face ca situaţia la nivel mondial să fie tensionată, mai ales în luna Berbecului din zodiacul european (21 martie - 20 aprilie, n.r.).
"Cu alte cuvinte...se ascut săbiile", a declarat astrologul Mariana Cojocaru, care a precizat că "natura providenţială şi blândeţea Iepurelui mai îndulceşte lucrurile". Astfel, diplomaţia la nivel mondial are şanse "să lucreze din umbră".
Anul Iepurelui anunţă noi alianţe politice
"Cel mai cinstit ar fi să spunem că intrăm într-o nouă perioadă de tranziţie, cu schimbări la toate nivelurile: de la mentalul colectiv la reorientare socio-economică. Se vor crea noi alianţe politice şi pe plan extern, dar şi la noi, pe meleaguri mioritice", a adăugat specialistul, care a menţionat că Iepurele chinezesc este echivalentul zodiei Peştilor din calendarul occidental.
Aşadar, "amprenta Iepurelul este suavă, iute şi de expectativă... pentru vremuri mai prielnice."
"Să ne ferim de nimic, ci să ne asumăm răspunderi!"
Întrebată despre recomandările pe care le-ar da românilor, pentru anul abia început, mai cu seamă în contextul actual al României, Mariana Cojocaru, expert în astrologie şi psihologie, a precizat:
"Vă recomand răbdare multă, adaptabilitate. (...) Cred că nu mai trebuie să ne ferim de nimic, ci să ne asumăm răspunderi. Să ne luăm propriul destin în mâini şi să nu mai aşteptăm ca altcineva «să ne dea, să ne ofere». Doar aşa de putem feri de lipsuri, de vremuri, de criză."
"Destinul trebuie ajutat, nu bruiat"
"La ce ne putem aştepta? La noi măsuri de criză. Când voi vedea că românii vor munci pe rupte şi vor face doar grevă japoneză atunci voi schimba previziunile, căci se schimbă planul astral. Cu alte cuvinte destinul trebuie ajutat, nu bruiat." De altfel, cultul muncii, mai ales ca precept transmis copiilor, este puternic ignorat în România, a atras atenţia psihologul.
Mariana Cojocaru a conchis, însă, într-o notă optimistă, că şi în 2011 se vor afirma talente remarcabile în diverse domenii. "Să ne aşteptăm că un alt lot de români geniali vor uimi lumea cu invenţiile lor. În ei merită să investim."
Ce este calendarul chinezesc?
În astrologia chinezească există 12 semne, ce poartă denumirea a 12 animale diferite, informează eastrolog.ro. Deşi nu s-a descoperit o sursă irefutabilă care să indice provenienţa denumirii, în cultura antică a Chinei există o legendă conform căreia Buddha a chemat la el toate animalele, înainte să moară. Numai 12 animale au venit să-şi ia rămas bun, iar el le-a răsplătit dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor (Şobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Şarpe, Cal, Capră, Maimuţă, Cocoş, Câine şi Porc). (Foto: semnul aferent Iepurelui în Calendarul Chinezesc)
"Animalul care se ascunde în adâncul sufletului"
În tradiţia chineză, animalul care guvernează anul în care se naşte un om are o înfluenţă puternică asupra personalităţii omului respectiv. Se spune că este "animalul care se ascunde în adâncul sufletului".
În ceea ce priveşte nativii din Anul Iepurele, acestia sunt consideraţi norocoşi, expresivi, talentaţi şi hotărâţi. Totodată, sunt generoşi, plini de compasiune pentru semeni şi foarte creativi. Ca iepurii, se spune că persoanele născute sub acest semn se bazează mult pe abilităţile lor de supravieţuire şi pe propriul raţionament, informeazăyearoftherabbit.info.

"Iepuri"celebri: Albert Einstein şi Angelina Jolie
Numeroase personalităţi ale showbizului internaţional, dar şi eminenţe ale ştiinţei s-au născut sub semnul Iepurelui. Francis Ford Coppola, Frank Sinatra, Anthony Quinn, Angelina Jolie şi Jane Seymour stau laolaltă cu inovatorul fizicii Albert Einstein (1879-1955), cu cercetătoarea poloneză Marie Curie (1867 - 1934), dublă laureată a Premiului Nobel, şi cu Regina Victoria a Regatului Unit (1819-1901), femeia-monarh cu cea mai lungă domnie din istorie.
Certitudini şi speculaţii pentru 2011
Următoarele 12 luni nu răsună numai ca Anul Iepurelui, ce "surâde" celor născuţi sub acest semn.
Chiar înainte să înceapă, 2011 a fost conturat prin numeroase teorii, speculaţii şi previziuni şi a primit mai multe etichete: "Anului Internaţional al Pădurilor", "Anul Internaţional al Chimiei", "Anul European al Voluntariatului", anul loviturii de stat în Japonia (conform previziunilor futurologului rus L.V.Poliuh) sau anul în care cel mai mare stat african, Sudan, riscă să se împartă în două teritorii distincte (potrivit publicaţiei "The Economist").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu