joi, 10 mai 2012

Întrebările ne deschid mintea





Marilee Adams - Schimbă-ţi întrebările, schimbă-ţi viaţa | Esenţialul din cărţi care schimbă vieţi pe Ozibuna.netÎntrebările ne deschid mintea, ochii şi inima. Cu ajutorul lor învăţăm, intrăm în contact cu ceilalţi şi devenim creativi [...] O întrebare nepusă este o uşă nedeschisă.
Puţine cărţi îţi oferă şansa să schimbi totul în viaţă, începând cu planul profesional şi terminând cu relaţiile personale. “Schimbă-ţi întrebările, schimbă-ţi viaţa” reuşeşte să modifice complet modul de a gândi şi de a acţiona al oricui, fără nici un efort. Conceptul-cheie prezentat în această lucrare sub forma unui sistem de instrumente, numit de către Marilee Adams “Gândire investigativă”, va produce o schimbare pozitivă în viaţa ta. În plus, îţi va arăta cum poţi folosi întrebările pentru a face alegeri inspirate şi te va ajuta să înţelegi cum trebuie să-ţi organizezi viaţa într-o manieră productivă. Este suficient să îţi însuşeşti şi să foloseşti cele 10 instrumente ale “Gândirii investigative” şi vei descoperi că orice problemă are o rezolvare dacă pui întrebarea potrivită.
Întrebările, mai curând decât răspunsurile, sunt cele care au puterea de a-ţi schimba viaţa. Gândirea investigativă te poartă în lumea problemelor rezolvate cu succes şi a deciziilor luate corect. Această carte produce schimbare, raţionament îmbunătăţit şi înnoire. Poate o carte să-ţi schimbe viaţa? Răspunsul este DA.”
Hildy şi Stan Richelson
În această carte vei descoperi metode, deprinderi şi instrumente pentru implementarea Gândirii investigative. Autoarea ne ajută să devenim mai eficienţi şi mai productivi concentrându-ne pe învăţare, şi nu pe critică.
Întrebările bine puse sunt cele care ne ghidează raţionamentul, modul de acţiune şi în final rezultatele pe care le obţinem. Ele declanşează o activitate creativă prin intermediul căreia ne putem influenţa în mod direct viitorul. Foloseşte această carte ca pe un instrument, pune-o în practică şi învaţă cum să pui întrebări care să te conducă spre un viitor mai bun. Începe prin a te întreba
“Care sunt cele mai grozave posibilităţi la care mă pot gândi?”
Despre Gândirea investigativă
- Gândirea investigativă urmăreşte dezvoltarea propriei capacităţi de a ne controla gândurile în fiecare clipă.
- Prin intermediul ei, dobândim deprinderi pentru observarea şi evaluarea gândirii de moment, a întrebărilor pe care ni le punem. Cu ajutorul ei vom reuşi să formulăm noi întrebări care să ne conducă la noi rezultate
- Aceasta ne învaţă “să gândim eficient, mai curând decât reactiv şi să facem alegeri înţelepte, în loc să reacţionăm pur şi simplu.
- E o cale sigură de a rupe tiparele de gândire şi acţiune din trecut şi a produce schimbările mult dorite.
- “Adevărata schimbare începe cu un alt mod de a gândi, în special cu un fel diferit de a ne pune întrebări.”
- “Întrebările sunt ca nişte comori ascunse, aflate sub nasul nostru.”
- Gândirea investigativă ne provoacă să trecem de la o stare justiţiară la una de cunoaştere creativă, de la opiniile fixe şi răspunsurile superficiale la curiozitate şi întrebări bine formulate.
- Cu toţii ne confruntăm cu probleme, trebuie să luăm decizii, să facem alegeri. Uneori avem parte de situaţii în care simţim că totul se prăbuşeşte şi pentru a putea merge mai departe se cer schimbări radicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu