miercuri, 10 noiembrie 2010

MAGUL DIN CARPATI EP 10

- Vă este uşor să vorbiţi aşa, pufnesc eu. Staţi aici, bine mersi, în palatul de cleştar şi daţi indicaţii.
Simt cum valuri de indignare mă copleşesc. Auzi tupeu! Deschid gura cu intenţia de a-i da o replică tăioasă însă nu mai apuc, căci văd cum privirea lui Cristofor se schimbă, faţa fiindu-i luminată de acelaşi zâmbet plăcut.
- Cred că ar trebui să te duci să te odihneşti, îmi spune el. Dacă mai ai întrebări putem discuta după-amiază.
Stau bulversat în vârful patului. Cel puţin mă simt bine. Idei de tot soiul mi se învârt în cap. Dacă mai am întrebări? Am o mie, un milion. Nu cred nimic din ceea ce îmi spune, iar dacă este să judeci raţional, nimic nu stă în picioare. Auzi reîncarnare, acestea sunt tâmpenii a la Julie. Cred că ei doi se potrivesc de minune. Mă pufneşte râsul! Auzi, să ai impresia că stai de vorbă cu... îmi este şi ruşine să îi pronunţ numele... Dumnezeu. Abia aştep ziua de mâine!
După masă, care spre uimirea mea a constat din brânză tofu cu legume şi orez, aşezat în acelaşi jilţ confortabil, însă de data aceasta cu lecţiile făcute, spre a nu mai fi luat prin surprindere, îl întreb:
- Ce îmi puteţi spune despre creaţie? Şi când spun creaţie, mă refer la creaţia biblică, la Adam şi Eva, la cer şi pământ.
Cristofor inspiră adânc:
- Tot ceea ce cunoşti şi tot ceea ce nu cunoşti s-a realizat prin puterea celor patru elemente, foc, apă, aer şi pământ. Atât macrocosmosul-universul, cât şi microcosmosul-pământul, cu tot ceea ce există în ele, s-au născut din îmbinarea ingenioasă a acestor elemente. în microcos¬mos se oglindeşte de fapt macrocosmosul la scară redusă; sunt interdependente, deşi ele par separate, şi funcţionează depinzând unele de altele. Sunt părţi ale unuia şi acelaşi organism.
- De unde vin aceste elemente?
- Ele s-au născut din Akasha, din suprem.
- Ce este Akasha? întreb eu nedumerit.
Akasha face parte din Dumnezeu. într-un fel este chiar Dumnezeu. Este sfera cauzală. De aici pornesc toate şi tot aici se întorc. Ea există dincolo de timp şi spaţiu, este necreată şi indefinibilă. Este originea tuturor gândurilor, a intenţiilor, a faptelor. De aici a fost creat totul şi tot aici se va opri.
Simt că mă pufneşte râsul.
- Omul a fost creat tot aici?
- Omul a fost creat după chipul şi asemănarea Creato¬rului, adică a celui pe care voi îl numiţi Dumnezeu. în om se regăseşte Universul, la scară mult mai mică. Toate ele¬mentele de care am vorbit se află în el. El a fost creat din Akasha şi se supune Legilor Universale.
Poate alţii au fost creaţi din Akasha şi se supun Legilor! Eu simt că sunt independent. Eu m-am creat pe mine însumi! îmi vine să urlu la aşa inepţii, însă mă calmez şi decid să marşez:
- Şi ce rol au aceste elemente în apariţia omului?
- Cu ajutorul lor a fost creat omul. Mai bine zis din materie grosieră, de fapt tot din elemente, dar de o altă factură vibraţională la care s-a adăugat o picătură de Akasha, adică ceea ce numiţi voi Duh Sfânt. Aşa s-a născut omul.
Nu îmi sună deloc bine acest voi. Ca şi cum el, marele Cristofor nu se amestecă în troacă cu noi, porcii! El este de sine stătător. Nu este nici Dumnezeu, nici muritor. Este undeva la mijloc.
- Şi de ce ne-a creat? întreb eu uitându-mă insistent în ochii lui.
- Voi sunteţi fii si fiice de Dumnezeu. în fiecare din voi străluceşte El. Prin voi El se cunoaşte pe sine. Cu fiecare naştere, trăire, moarte, cu fiecare experienţă voi îl îmbogăţiţi.
- Adică într-un fel el s-a gândit să joace un fel de egoism suprem. Mai exact se plictisea $i ce idee i-a venit... hai să fac umanitatea. Deci dacă noi nu suntem perfecţi este vina lui!


Nu există nici o vină. în Univers nu există nici bine nici rău. Este o latură a elementelor. Fiecare element este pozitiv sau negativ.
- Fiecare om poartă în el ambele aspecte. Totodată fiecare element poate fi neutru, adică nemanifest. El există însă în stare latentă, zise Cristofor.
- Cum pozitiv şi negativ?
- Să luăm spre exemplu focul. El dă căldură, menţine viaţa, ajută la prepararea mâncării, dar poate distruge, omorî, poate şterge oraşe întregi de pe suprafaţa pământului.
- Ce element a fost creat primul? întreb eu, încercând să par interesat.
- La început a fost creată lumina. Lumina este un atribut al focului. Deci focul a fost primul element creat. După aceea a apărut apa, aerul şi apoi pământul, iar din îmbi¬narea acestora, după cum am mai spus, omul.
- Ce fac aceste elemente în corp?
- Ele ajută la alcătuirea, menţinerea, moartea şi descom¬punerea acestuia. Fiecare element are conform legilor universale un anume rol. Aceste elemente au un anume echilibru.
- Ce se întâmplă când acest echilibru dispare?
- Atunci intervine boala. Aceasta apare mai întâi ca un disconfort, acest lucru se poate datora şi unei alimentaţii neraţionale, organismul dă anumite semnale, care sunt de obicei ignorate. Un dezechilibru mediu poate provoca o boală cu impact nimicitor.
- Adică dacă mâncam sănătos, aveam echilibru bun întreb eu maliţios.
- Trebuie să mâncăm diversificat, pentru a acoperi tot necesarul de elemente.
- Adică, accentuez eu, dacă eu mâneam sănătos nu mă mai îmbolnăveam?
- Mda, nu chiar, răspunde el.
Mă hotărăsc să accept răspunsul, cel puţin pentru mo¬ment şi continui:
- Dar vegetarienii?
- Vegetarienii pot suplini lipsa cărnii, consumând ali¬mente care sunt bogate în elementul pământ. Trebuie să înţelegi că este vorba de combustie. Prin combustie hrana se transformă în elemente, care sunt preluate de organism şi folosite ca atare. La fel se întâmplă şi cu aerul. Este folosit tot la combustie. Totodată prin inspiraţie primiţi şi prana, care la rândul ei este compusă din elemente. Dacă un element lipseşte apare imediat un dezechilibru.
- Bine, dar călugării budişti? Ei se hrănesc cu te miri ce şi trăiesc fără dezechilibre 100 de ani, întreb eu intenţionat.
- Aşa este însă ei îşi iau elementele din Akasha, prin prana. Ei folosese hrana doar în cantităţi mici, pentru a-şi menţine activ tractul digestiv. Datorită faptului că principala lor sursă de hrană este prana, ei primesc elementele în stare pură şi în cantitate optimă fiecărui individ în parte.
Se hrănesc pe naiba cu prana! Stau toată ziua ca nişte legume, nu fac efort şi deci nu consumă calorii. Normal că la genul asta de activitate ajunge şi o măslină.
- Referitor la foc, un om cu acest element în exces arde în jurul lui?
- Nu, dar este hiperactiv, se mişcă încontinuu, nu se poate concentra foarte mult timp, nu are stare. La fel cum un om cu elementul pământ în exces este lent, leneş, greoi.
- Deci în Dumnezeu se regăsesc toate aceste elemente? punctez eu.
- Da, însă nu trebuie să uiţi că ele s-au născut din El, din Principiul Akashic.
- înţeleg că omul este format doar din elemente şi Duh Sfânt?
- Da, dar există şi anumite fluide magnetice şi electrice, care îl străbat, şi cu ajutorul cărora el poate exista.
- Adică curenţi electrici?
- Da, dar nu în sensul în care înţelegeţi voi electrici¬tatea, deşi se pot face analogii cu aceasta. Trebuie să vezi organismul uman ca fiind un mecanism complex.
Iarăşi apare acel voi, care mă scoate din sărite.
- Fiecare parte a corpului este predominată de un anumit element cu o anumită polaritate, continuă Cristofor. Fiecare organ are un anumit circuit al fluidului electric sau magnetic. La unele, fluidul magnetic iese din interior spre exterior, la altele, fluidul electric iese din interior spre exterior. Orice perturbare a acestei curgeri înseamnă dezechilibru şi boală. Strămoşii voştri ştiau acest lucru. Au existat în trecut renu¬mite şcoli care se axau numai pe reglarea dezechilibrelor şi care obţineau rezultate spectaculoase, printr-un simplu trata¬ment cu plante.
- Şi în prezent există homeopatia. Peste tot în lume se face mare caz de alimentaţia naturistă, de produse bio.
- Aşa este, însă totul este abia la început. Omul trebuie să îşi amintească cine este el cu adevărat şi ce rol are pe pământ.
- Deci aceste elemente le putem lua din mediul încon¬jurător. Ele se găsesc pretutindeni?
- Da ele se găsesc în toată Creaţia. Sunteţi înconjuraţi de ele; tot ceea ce există este făcut din îmbinarea acestora, însă vibraţia acestora face ca ele să fie sub forme atât de diversificate. Aceste elemente şi fluidele lor sunt cauza a tot ce este material pe pământ, atât în interiorul cât şi în exteriorul său. Ele se regăsesc în toate regnurile. Pământul este străbătut în interior de un fluid electric, iar în exterior de un fluid magnetic. Acesta din urmă are rolul de a atrage şi reţine toate lucrurile compacte, solide. Tot ceea ce se naşte, trăieşte şi moare pe acest pământ se supune legilor elementelor şi fluidelor.
- Ele sunt valabile doar aici? întreb eu iritat de modalita¬tea de exprimare. Iarăşi se pune deasupra noastră, a vulgului!
- Da, fiecare Univers îşi are propriile legi. Ele sunt definitive şi irevocabile. Au fost date la începutul creaţiei şi vor dispare atunci când creaţia va dispărea. Tot ceea ce există se supune, se naşte, trăieşte şi moare în concordanţă cu ele. Când spun moarte mă refer la o trecere în alt plan.
- Deduc că omul există şi trăieşte datorită acestor elemente? întreb eu, evitând să fac referire la ipoteticul celălalt plan, care de fapt nici nu există.
- Da, aceste elemente se manifestă în om, atât în suflet cât şi în corp. Toate funcţiile fizice şi energetice ale oricărui sistem viu - când spun viu mă refer la vegetal, animal sau uman - sunt asigurate şi coordonate de şapte centri energe¬tici, pe care voi îi numiţi ceakre. La om ei sunt dispuşi de-a lungul coloanei vertebrale, de la bază şi până în creş¬tetul capului.
Pentru astăzi îmi este suficient. îi spun că sunt obosit şi că vreau să mă retrag. Dar mâine o să reiau discuţia exact din acel loc. De fapt nu sunt obosit, ci doar am capul atât de plin încât nu mai pot discerne informaţiile. Nu că aş crede ceva, însă trebuie să le stochez corect şi apoi să i le demontez rând pe rând. îi arăt eu lui că nu toţi oamenii sunt proşti! Mai sunt unii care şi gândesc. îmi construiesc în minte un întreg eşafodaj şi de aceea adorm târziu. A doua zi constat cu stupoare că stăpânul casei nu catadic¬seşte să vină la micul dejun şi nici să îmi trimită vorbă, întâlnirea are loc abia în ziua următoare.
Mă aflu iarăşi în laborator.
- îmi cer scuze că nu ne-am putut vedea ieri, însă a fost ziua în care trebuia să ajung în Bucureşti.
Abia acum realizez că a fost prima marţi din lună. Mă simt cam prost că l-am judecat, însă sentimentul dispare destul de repede. Mă hotărăsc să reiau discuţia de unde o lăsasem.
- Rămăsesem la ceakre. Care sunt aceste ceakre şi ce rol au ele?
- Numele lor pământean este cunoscut de toţi cei care au avut acces la filozofia budistă. Astfel avem ceakra cea mai de jos, care se numeşte Muladhara sau centrul pămân¬tului şi are culoarea roşie. A doua ceakră este Swadisthana sau centrul apei. Este situată în dreptul organelor sexuale şi are culoarea oranj. A treia ceakră, cea a focului, se află în zona ombilicului şi se numeşte Manipura. A patra ceakră, a aerului se numeşte Anahata şi are culoarea verde. A cincea ceakră se afla în zona tiroidei, la baza gâtului, are culoarea albastră şi se numeşte Vishuda. Ea este centrul principiului akashic. A şasea ceakră, de culoare indigo, este Ajna, cunoscută şi sub numele de al treilea ochi, ea se găseşte în frunte, între sprâncene şi reprezintă centrul voinţei. Cea de-a şaptea ceakră, Sahasrara, de culoare violet, se găseşte în creştetul capului. Această ceakră este de fapt centrul suprem, divin, care coordonează activitatea celorlalţi centri. Toţi aceşti centri coordonează şi contro¬lează activitatea organismului.
- Pe lângă aceştia în creier se mai găsesc doi centri, care nu pot fi denumiţi ceakre. Unul se afla în cerebrum adică în creierul mare şi răspunde de conştient, iar celălalt se află în cerebel, adică creierul mic şi răspunde de inconştient.
De-a lungul coloanei vertebrale se află un canal energetic, prin care circulă Principiul Aka¬shic şi răspunde de conexiunea, funcţionarea şi controlul celor şapte ceakre. Aceste ceakre la rândul lor generează şapte biocâmpuri, care înconjoară omul. Ele sunt concen¬trice. Trebuie să le vezi ca fiind aşezate sub forma unor foi de ceapă. Ele pleacă de la limita exterioară a sistemului viu şi au anumite distanţe variabile, specifice fiecărui organism în parte.
Hai că m-ai aiurit de tot! Am auzit că există şapte ceakre, dar nimeni nu poate confirma acest lucru. Nu s-au făcut niciodată poze? îmi spuneam în sinea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu